vrijdag 6 april 2012

de eerste opdracht

Geloof 1:

The first principle of the gospel is faith in the Lord Jesus Christ. Learn about faith from the scriptures and living prophets. Read Hebrews 11; Alma 32:17–43; Ether 12:6–22; and Joseph Smith—History 1:11–20. Read two general conference talks on faith. Exercise your own faith by establishing a habit of prayer in your life. Begin by regularly saying your morning and evening prayers. After three weeks of following this pattern, discuss with a parent or leader what you have learned about faith and how daily personal prayer has strengthened your faith. In your journal express your feelings about faith and prayer.

wat ik heb geleerd van de volgende schrift teksten:
Hebreeën 11
Niets gebeurt er zonder geloof, al de verhalen in de bijbel zijn door geloof tot stand gebracht, Geloof is de hoop voor dingen niet gezien maar toch waar.
Alma 32:17-43
Hier wordt geloof vergeleken met een zaadje, als je een zaadje plant heb je het geloof dat het uitkomt, je weet het niet zeker, maar je plant het met dat geloof. Als het dan begint te groeien veranderd dat geloof in een wetenschap dat het een goed zaadje was. Dus aan geloof zit altijd actie verbonden we kunnen namelijk nooit weten met zekerheid dat iets waar is als we niets met ons geloof doen.
Joseph Smiths geschiedenis 1:11-20
Joseph Smith wilde weten welke kerk waar is, na het lezen van jacobus 1:5-6 besloot hij om God te vragen welke kerk waar was, hij had geloof dat God zou antwoorden, hij had geen verwachtingen over wat het antwoord zou zijn of hoe het hem zou worden gegeven. Het enige wat hij deed was studeren en in geloof aan God vragen en hij kreeg een antwoord.

2 conferentie toespraken over geloof
Joseph B. Wirthlin Oktober 2002
waar geloof hebben:
1 we moeten vertrouwen op datgene wat we niet kunnen zien
2 we moeten handelen
3 we moeten de wil van Hemelse Vader volgen en Zijn wetten van de natuur gehoorzamen
4 we moeten de raad van de profeet volgen wanneer zij ons geinspireerde instructies geven
5 we moeten studeren overdenken bidden en de leiding van de Geest zoeken

Richard C. Edgley oktober 2010
we moeten kiezen om geloof te hebben

voor de komende 3 weken zal ik de gewoonte ontwikkelen om mijn ochtend en avond gebed met een betere concentratie te zeggen zonder aftedwalen naar andere dingen. Geloof en gebed zijn erg nauw vebonden we laten ons geloof zien door God te vragen in gebed ons te helpen met de dingen waar we het moeilijk mee hebben. En door antwoorden op mijn gebeden is mijn geloof enorm gegroeit.

veel liefs Madeleine

1 opmerking: